tik tok tik tok

Sunday, May 29, 2011

cantik tapi.....


assslamualaikum

makhluk ciptaan Allah semuanya sempurna...

ada yang cantik

ada yg unik bentuknya

ada jgk yg biasa2 je tapi cumil

kat cni kita nak tgk yg cantik2 je....
tapi yang cantik2 ni sebenarnya bahaya kot....
jom review jap...
ni namanya coral snake...
kalo kena patuk ni, keracunan tu leh sebar seluruh saraf kurang satu jam....
for sure la akan 'kiok' pas tu en...
seram2...
ni plak yg cumil2 ni puffer fish
bibir diyer seksi you...
ikan ni haiwan kedua tergolong veterbrata beracun...
dahsyat kan...
so jangan mimpi la nak pegang...
ni namanya bleu ringed octopus
saiz sebesar bola golf tapi bisa dia leh bunuh 26 org dewasa per min...
cepatkan...
nak pgg boleh, ngucap dulu baru leh pgg okeh...

yg bilu2 ni nama poison drat frog
warna mcm highlighter cun habes tapi 2 inci bisa katak ni dah leh bunuh 10 org dewasa atau 20000 tikus sekelip mata.. cuba korang kelip2 mata, cam tu lah cepatnya bisa dia kalo kena kita...bnyk kat amazon katak ni, kalo tersentuh, confirm leh 'jalan' pastu...
cute tak natang ni?
ni giant anteater
dia seekor yang lemah lembut, mkann dia pun semut2 kecik je tak padan ng badan kan..
tapi ketahuilah, dia adalah samseng jalanan kat habitat dia... sekali libas ng kuku, hancus gua cakap sama luuuu...
kalo nmpk, sila lari ye kawan2...
yang cun2 ni nama colbalt bleu tarantula
bulu2 kat badan dia ni berbisa taw...saya ada kawan yg bela this eksotik animal ni,
mmg cantik, tapi bahaya...

ok, td tu antara sedikit haiwan yg dikenal pasti berbisa tapi cun....
ada lagi banyak yg lagi2 cantik tapi lagi2 berbisa...
kalo nak tahu, sila lah tanya pakcik google kita....



tapi apa pulak ceritanya ng gambar seterusnya ni???





ada persamaan ka?



tadi haiwan yg cantik cun melecun tapi bahaya....
ni plak keratan akhbar kata wanita cantik pun bahaya ka?

ada sapa2 setuju ka ng kenyataan ni?

renung2kan....


till then,daaaa

thanx for reading!

8 comments:

  1. yo... curang... haha

    dari en hamzah TI XD

    ReplyDelete
  2. tak semua kot..sbb nila bertitik2, rosak susu berbelanga belanga...hahhaha

    ReplyDelete
  3. Buaya atas darat lg bahaya dr buaya dlm air..ngee~~ JW

    ReplyDelete
  4. buaya darat ke JW?
    tu mmg confirm3 lah bahaya....
    dekat pun saya tak berani, nak berkenalan apatah lagi....~ngeee

    ReplyDelete
  5. beautifully dangerous!! tp serious..memang cantik... some are for display only...

    ReplyDelete
  6. Salam. moshi2..singgah jalan2 bw sini~
    Dah lama tak bw ni rindu pulak :)
    Visit dari frommetoyou
    Arigatou (^____^)

    ReplyDelete
  7. sbb cantik kot they need to protect theirself ♕ Mr.IX ♂....jap ag saya terjah site kamu ye アヌム ちゃん

    ReplyDelete
  8. wanita cantik pun kena berbisa gak spt haiwan di atas, comel, tp salah percaturan membawa maut, supaya org takot sket nak wat main2 :P

    ReplyDelete

nukilan teman